Brottsplatskartan Visar på karta var brotten sker

Annons:

Brott i Gävleborgs län

Karta som visar ungefär var brottet ägt rum

Narkotikabrott

Iggesund, Hudiksvall

Sön 21 okt, 00:15 (oktober 2012)

Polis blev kallades till en bostad i Iggesund med anledning av bråk på platsen. En man i 20-årsåldern omhändertogs på grund av sin berusning och polisen misstänker att han var påverkad av narkotika. Prover togs av mannen och proverna kommer att analyseras. Efter tillnyktring förhördes mannen på morgonen och han erkände då att han tidigare hade rökt hasch men förnekade att han hade gjort det under kvällen. Mannen är frigiven.

Karta som visar ungefär var brottet ägt rum

Stöld

Storvik, Sandviken

Lör 20 okt, 08:03 (oktober 2012)

En kvinna kontaktade polis då två påverkade män hade bett om hjälp med att få sin bil uppdragen ur ett dike i Övre Storvik. När polis anlände hade männen gömt sig i skogen och försökte spring från poliserna. Männen greps av polis efter en kort stund. I bilen anträffades bland annat en moped och en båtmotor som polisen misstänker är stulna. Männen boende i Gästrikland är båda i 25-års åldern och känd av polisen för liknande brott. Männen kommer efter tillnyktring att förhöras av polis och därefter kommer åklagare att besluta om de ska anhållas eller friges.

Karta som visar ungefär var brottet ägt rum

Brand

Heden, Bollnäs

Lör 20 okt, 00:23 (oktober 2012)

Förbipasserande upptäckte hur det brann på en balkong till en villa på Heden. De väckte de boende i villan och en stol med en dyna kastades ned från balkongen för att hindra att branden spred sig. De boende hade tidigare under kvällen rökt på balkongen och troligen har rökningen varit orsak till branden.

Karta som visar ungefär var brottet ägt rum

Brand

Voxnabruk, Ovanåker

Tor 18 okt, 23:04 (oktober 2012)

Räddningstjänst och polis larmades till ett fritidshus i Voxnabruk. Fastigheten var övertänd och räddningstjänsten fick rikta in sig på att begränsa skadorna på omgivningen. Inga andra fastigheter skadades i samband med branden. Mot bakgrund av det snabba brandförloppet samt en del andra uppgifter som kommit polisen tillhanda har en förundersökning inledds gällande mordbrand. Platsen är avspärrad och en teknisk undersökning kommer att göras dagtid. Ingen person skadades och ingen gärningsman har gripits.

Karta som visar ungefär var brottet ägt rum

Rattfylleri

Delsbo, Hudiksvall

Tor 18 okt, 20:16 (oktober 2012)

I samband med en fordons- och förarkontroll på Lv 740 i Delsbo blåste en manlig förare positivt i polisens sållningsinstrument för alkohol. Mannen infördes till polisstationen och resultat efter provtagning motsvarande 0,38 promille. Efter förhör frigavs mannen, fortsatt misstänkt för rattfylleri av normalgraden. Mannen 43 år och hemmahörande i Gnarp.

Karta som visar ungefär var brottet ägt rum

Stöld/inbrott

Gävleborg

Tis 16 okt, 11:51 (oktober 2012)

Polismyndigheten i Gävleborgs län söker vittnen som kan ha sett eller hört något gällande de bostadsinbrott som inträffat i länet den sista veckan. Mellan perioden måndag den 8 oktober t.o.m. tisdag den 16 oktober har det skett 14 bostadsinbrott i Gävleborgs län. 11 av inbrotten har skett inom Gävle kommun och 5 av dem i bostadsområdet Sätra. Polisen är mycket angelägna om att komma i kontakt med vittnen som har sett något eller har iakttagit något under perioden 8-16 oktober.Det är konstaterat att många av inbrotten har skett på dagtid och därför tror vi att det finns vittnen som har sett saker men ännu inte har berättat det för polisen.Polisen tar emot alla tips och iakttagelser på telefon 114 14. De inkomna tipsen och iakttagelserna ska hänvisas till ärende 2102-K24199-12.Om media har några frågor hänvisas de till förundersökningsledare Rickard Eriksson vid Polismyndigheten i Gävleborgs län/ Brottssamordningen via telefon 114 14. Mikael Hedströmpresstalesmanmobiltelefon 0730-222 160

Karta som visar ungefär var brottet ägt rum

Trafikolycka, personskada

Kungsgatan, Gävle

Mån 15 okt, 09:11 (oktober 2012)

Trafikolycka korsningen Norra Kungsgatan / Norra Strandgatan. Händelsen inträffade när en lastbil skulle svänga höger in på Norra Strandgatan. En 22-årig kvinna skadades och fick föras med ambulans till Gävle sjukhus efter att cyklat in i sidan på lastbilen. Lastbilen och dess förare avvek från platsen. Polisen har upprättat en rapport och kommer att utreda händelsen vidare.

Karta som visar ungefär var brottet ägt rum

Narkotikabrott

Hattmakargatan, Gävle

Fre 12 okt, 21:40 (oktober 2012)

Personal från en restaurang på Hattmakargatan gjorde polisen uppmärksam på en man som uppträdde narkotikapåverkat. Då misstanke om narkotikabrott genom eget bruk hade uppstått infördes mannen till polisstationen för provtagning och förhör. I samband med avvisiteringen anträffades mt narkotika i så pass stor mängd att mannen istället greps misstänkt för narkotikabrott genom innehav, normalgraden. Efter förhör och åklagarkontakt beslutade åklagaren att anhålla mannen misstänkt för brott mot narkotikastrafflagen. Mannen är 35 år och hemmahörande i Gävle.

Karta som visar ungefär var brottet ägt rum

Brand

Iggesund, Hudiksvall

Fre 12 okt, 14:04 (oktober 2012)

Brand i radhus. En brand uppstod i övervåningen i ett radhus i Iggesund under e.m. Ett rum i bostaden brandskadades. I nuläget okänt vad som orsakade branden. Platsen har spärrats av för teknisk undersökning. Inga personskador.

Karta som visar ungefär var brottet ägt rum

Stöld/inbrott

Hedesunda, Gävle

Fre 12 okt, 07:02 (oktober 2012)

Inbrott i villa Gräsbäcken Hedesunda. När boendes kom till bostaden på morgon uppdagades att det varit inbrott. Bostaden lämnades den 11/10 vid 18-tiden. Okänd gärningsman hade slagit sönder fönstret till en altandörr och därefter gått in i huset. Därefter har det tillgripets två stycken tv:ar, bärbar dator och alkohol. Polisen har varit på platsen och genomfört anmälningsupptagning samtidigt som tekniker genomfört brottsplatsundersökning. Ring Polisen på 11414 om ni vill tipsa om några misstänktsamma rörelser av personer eller fordon som varit synliga i området under natten.