Brottsplatskartan Visar på karta var brotten sker

Annons:

Brott i Stockholms Län

Karta som visar ungefär var brottet ägt rum

Vapenlagen

Sunnanängsvägen, Djursholm, Danderyd

Tor 16 okt, 20:26 (4 dagar sedan)

Polis åker till platsen efter att uppgift inkommit om att någon skjutit genom fönstren på en restaurang. Ingen förövare har synts till. Polispatrull på plats betvivlar att det rör sig om skotthål. Det är mer troligt att det rör sig om stenskott eller liknande.

Karta som visar ungefär var brottet ägt rum

Trafikbrott

Regeringsgatan, Norrmalm, Stockholm

Tor 16 okt, 20:20 (4 dagar sedan)

Polis har stoppat en bilist för rutinkontroll. Det visar sig att förarens körkort tidigare återkallats. Han rapporteras nu för grov olovlig körning.

Karta som visar ungefär var brottet ägt rum

Detonation

Sandfjärdsgatan, Östbega, Stockholm

Tor 16 okt, 20:20 (4 dagar sedan)

Ett flertal inringare säger sig ha hört en kraftig detonation. Någon uppger att smällen varit så hård att fönstren skallrat. Ingen har sett var detonationen skett. En har sett en rökpelare bakom en vagn på Valla torg. Polis åker för att undersöka. 20:55 Det konstateras att någon form av smällare detonerat på en bänk. Ett vittne har sett fyra ynglingar springa från platsen. En anmälan om skadegörelse skrivs.

Karta som visar ungefär var brottet ägt rum

Skadegörelse

Tyresö Centrum, Bollmora, Tyresö

Tor 16 okt, 20:18 (4 dagar sedan)

4-5 ungdomar anlägger brander i den nya skateparken. Bränderna är släckta men ungdomarna är kvar. Polis åker till adressen. Ett par ungdomar kontrolleras och avvisas. Inga brott konstaterade.  

Karta som visar ungefär var brottet ägt rum

Bråk

Kornhamnstorg, Gamla stan, Stockholm

Tor 16 okt, 18:38 (5 dagar sedan)

Personal från en restaurang håller fast en av tre förövare som stulit pengar från en man. Mannen som blivit bestulen har även en mindre skada i huvudet då han bilivit omkullknuffad. Polis kan gripa den gärningsman som stulit pengar och knuffat målsägaren. Målsägaren får följa med ambulans för att se om sin skada i huvudet.

Karta som visar ungefär var brottet ägt rum

Rattfylleri

Astrakangatan, Hässelby gård, Stockholm

Tor 16 okt, 18:28 (5 dagar sedan)

En anmälare ser en persson komma från Systembolaget märkbart påverkad. Då personen sätter sig i en bil och åker från platsen följer anmälaren efter. Färden går i 10-15 kilometer i timman  och stundtals mot trafikriktningen. Polis kan så småningom vägledda av anmälaren kontrollera fordonet och föraren på Natt och dags gränd. Föraren vägrar utföra ett sållningsprov, men medtas ändå till provtagning misstänkt för rattfylleri då föraren visar tydliga tecken på påverkan.

Karta som visar ungefär var brottet ägt rum

Rån

Trehörningen, Kallhäll, Järfälla

Tor 16 okt, 17:59 (5 dagar sedan)

En man har blivit rånad av en knivbeväpnad man. Förövaren försvann med mannens skinnväska innehållande bland annat ipad och pass. Mannen sprang i riktning mot kallhälls centrum. Händelsen inträffade precis efter att mannen parkerat och gått ur sin bil. Polis och polis med hund söker efter förövaren i närområdet. Förövaren beskrivs vara en man i 25-årsåldern, ungefär 180 lång och iklädd mörka kläder. Förövaren uppges vara lätt mörkhyad och tala svenska med brytning. Sökande försvårades för hundföraren då ett löptränande fotbollslag korsade spåret efter förövaren. 18:25 Förövaren fortsatt på fri fot.

Karta som visar ungefär var brottet ägt rum

Stöld/inbrott

Odalvägen, Märsta, Sigtuna

Tor 16 okt, 17:28 (5 dagar sedan)

En boende meddelar att någon håller på att borra i lägenhetsdörren. Svårt för polisen att få fram uppgifter som portkod med mera till flerfamiljshuset. Då polis slutligen kommer in konstateras att det hela är helt i sin ordning. Det är låssmed som håller på att montera nya lås i dörrarna. Låssmeden har borrat hål i de dörrar där nya lås sedan ska monteras.

Karta som visar ungefär var brottet ägt rum

Trafikolycka, personskada

Sankt Eriksplan, Vasastaden, Stockholm

Tor 16 okt, 17:26 (5 dagar sedan)

I korsningen med Rörstrandsgatan har en bilist kört på en fotgängare. Den skadade fotgängaren, en man, förd med oklara skador till sjukhus. Olyckan utreds av polis.

Karta som visar ungefär var brottet ägt rum

Anträffat gods

Ankomstslingan, Arlanda, Sigtuna

Tor 16 okt, 16:52 (5 dagar sedan)

Polispatrull konstaterar att en obevakad väska står intill en busshållplats. Efter röntkning av väskan bedöms den som ofarlig och överlämnas till bagport.