Karta som med röd fyrkant ramar in Järnvägstorget, Trossö, Karlskrona, Blekinge län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Farligt föremål, misstänkt Misstänkt farligt föremål, Järnvägstorget, Trossö.

Järnvägstorget, Trossö, Karlskrona, Blekinge län

Ett misstänkt farligt föremål är anträffat i närheten av polishuset i Karlskrona. Händelsen innebär att polis fattat beslut om att utrymma fastigheter i anslutning till föremålet. I nuläget påverkas ett antal bostadshus samt en vårdcentral, och berörda personer kommer att bussas från området. Polishuset är inte utrymt, och personalen är uppmanad att hålla sig inomhus, på motsatt sida där det misstänkta föremålet är beläget. Platsen som berörs är avspärrad i väntan att på att föremålet kan undersökas närmare. Det ska inte ha kommit in några hot mot polishuset.

09.35 Nationella bombskyddet är på väg till platsen. Ett hotell är utrymt i den del som vätter mot polishuset.

11.24 Några bussar behövs inte längre, då de berörda evakuerats till badhusets lokaler. Nationella bomskyddet beräknas vara framme i Karlskrona vid 12-tiden.

11.45 Nationella bombskyddet har anlänt till platsen.

12.09 Föremålet är nu omhändertaget. Det uppges ha varit ett tält invirat i pressening, med tejp runt om. Avspärrningen är nu hävd.

Mest läst av andra