Karta som med röd fyrkant ramar in Järnbruksvägen, Lindvägen, Kallinge, Ronneby, Blekinge län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Motorfordon, stöld Försök till tillgrepp av fortskaffningsmedel, mm, Järnbruksvägen/Lindvägen, Kallinge.

Järnbruksvägen, Lindvägen, Kallinge, Ronneby, Blekinge län

Polis larmas till Järnbruksvägen med anledning av att någon försöker tillgripa en bil. Okända gärningsmän har brutit upp en glipa i en dörrkarm för att ta sig in i bilen. När ett vittne ger sig tillkänna blir gärningspersonerna skrämda, och lämnar platsen i ett annat fordon. En anmälan om försök till tillgrepp av fortskaffningsmedel skrivs.

Uppdatering: Uppringare till polis ligger bakom ovan fordon som lämnat platsen, och patrullen hinner i fatt aktuellt fordon på Lindvägen. Föraren stannar dock inte på polisens tecken, och ett kortare förföljande görs. Fordonet stannar på Idegranvägen, och två män lämnar den till fots. Föraren anträffades i närområdet efter spårning av hund, och han grips. Han är nu misstänkt för olovlig körning, rattfylleri under påverkan av narkotika, narkotikabrott eget bruk och brott mot knivlagen.

Polisen Blekinge

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra