Karta som med röd fyrkant ramar in Karlskrona, Landskrona, Skåne, Blekinge, Blekinge län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Övrigt Uppdatering i människorovsärendet.

Karlskrona, Landskrona, Skåne, Blekinge, Blekinge län

Under tisdagen 18/4 anmäldes att en flicka i 15-års åldern mot sin vilja förts bort från en skola i Karlskrona. Händelsen polisanmäldes av flickans pappa. En förundersökning gällande människorov inleddes. Efter en omfattande polisinsats anträffades den eftersökta flickan välbehållen på ett norrgående tåg i Landskrona senare på eftermiddagen/ kvällen.

Två män har under onsdagen anhållits i utredningen som misstänkta för människorov. De båda männen frihetsberövades på olika platser i Skåne. De båda misstänkta männen har under torsdagsmorgonen efter åklagarbeslut frigivits.

Nya uppgifter har framkommit i förundersökningen som gör att misstankarna mot de båda männen försvagats. Det finns inte längre skäl att de skall sitta frihetsberövade.

För närvarande finns inga andra misstänkta i utredningen.

Förundersökningen fortsätter för att klarlägga vad som inträffat vid den anmälda händelsen och det finns många frågetecken kvar att klarlägga.

Polisens utredare jobbar bland annat med att gå igenom övervakningsfilmer från tåget där den försvunna flickan anträffades.

Mediafrågor besvaras av pressekreterare Robert Loeffel, 010-56 22144.

Polisen Blekinge

Mest läst av andra