Karta som med röd fyrkant ramar in Kvarnvägen, Bromölla, Mjällby, Sölvesborg, Blekinge län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Rån Kvarnvägen, Mjälby. Rån i samband med inbrott i bostad. Man gripen.

Kvarnvägen, Bromölla, Mjällby, Sölvesborg, Blekinge län

Polis kallades till en bostad i Mjälby med anledning av ett pågående inbrott i en bostad. En okänd man hade brutit sig in i bostaden där ett äldre par bor. Mannen blev påkommen och i samband med detta har han hotat med en kniv och sedan sprungit ut ur bostaden. Mannen tillgrep parets bil i samband med händelsen. Bilen larmades ut som efterlyst till de polispatruller som var i tjänst. Mannen är misstänkt för rån, hemfridsbrott, olaga hot, stöld och tillgrepp av fortskaffningsmedel (bil). 

Klockan 06.02 fick polisens ledningscentral samtal från en bostad strax norr om Bromölla att en familj hade påhälsning av en man som ville ha deras bil. Flera polispatruller skickades till platsen och mannen kunde gripas i närheten vid en busshållplats. Det framkom uppgifter som gjorde att den gripne mannen kunde misstänkas för brotten tidigare i Mjällby och bilen från Mjälby anträffades också i närheten.

I nuläget är det inte känt vilka brott mannen är misstänkt för i det andra ärendet norr om Bromölla. Mannen är känd av polisen sedan tidigare för olika brott.

10.10 Den gripne mannen är i i 30-års åldern.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra