Karta som med röd fyrkant ramar in Handelsbanken, Dalarnas län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Bedrägeri Bedrägerierna mot äldre personer fortsätter.

Handelsbanken, Dalarnas län

De senaste dagarna har en handfull, framförallt kvinnor, i 75-80 årsåldern, blivit uppringda av en manlig bedragare. I flera fall har han uppgivit att han representerat Elgiganten, och att det blivit något problem med betalning för varor han falskeligen uppger att kvinnan köpt. Han har också uppgett sig ringa från Handelsbanken. Mannen har haft tillgång till flera korrekta uppgifter om kvinnan. Flera av kvinnorna har gjort helt rätt, nämligen avslutat samtalet och gjort en polisanmälan. Några kvinnor har blivit av med större summor pengar.

Det är viktigt att poängtera att varken Elgiganten eller Handelsbanken efterfrågar sina kunders kontonummer eller inloggningsuppgifter på telefon, eller uppmanar till inloggning med Bank-ID.

Vi vill gärna upprepa budskapet att aldrig uppge kort-, eller kontonummer, eller inloggningsuppgifter med någon på telefon, hur trovärdiga de än låtrer som någon representant för butik, bank eller säkerhetsföretag. Seriösa företag jobbar inte på det sättet.

Mest läst av andra