Karta som med röd fyrkant ramar in Krylbo, Avesta, Dalarnas län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Brand Mordbrand Krylbo

Krylbo, Avesta, Dalarnas län

En anmälan om mordbrand har upprättats efter en fullt utvecklad brand i den sk Loppisen i Krylbo natten till söndag. Vittnen slog larm om öppna lågor och rök i lokalen. När räddningstjänsten anlände konstaterade de fullt utvecklad brand. I fastigheten finns även ett antal lägenheter med boende som totalevakuerades och fördes till uppsamlingslokaler. Vid 01.53 rapporterades alla boende vara evakuerade. Vid halvtretiden på natten var branden under kontroll. Polisen har under natten genomfört dörrknackning i området i avsikt att sammanställa eventuella vittnesuppgifter. Brandteknisk undersökning kommer att ske av brottsplatsen så snart värmen sjunkit såpass att det är möjligt att genomföra det arbetet. Platsen är avspärrad i väntan på den tekniska undersökningen.

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra