Karta som med röd fyrkant ramar in Leksand, Dalarnas län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Brand Brand i lägenhet i flerfamiljshus i centrala Leksand.

Leksand, Dalarnas län

Räddningstjänsten är på plats och polis är på väg. Utrymning av fastigheten pågår. Enligt räddningstjänsten finns det risk för att branden sprider till övriga delar av fastigheten.

UPPDATERING KL 18:45. Samtliga från den binnande lägenheten har utrymts och det finns inge uppgift om att någon av dessa har skadats. Övriga boende har utrymts och inhysts i en grannfastighet där polis arbetar med identifiering av dessa.

Enligt räddningstjänsten finns det fortfarande risk för att branden ska spridas p.g.a. kraftig vind.

NY UPPDATERING KL 19:30 Förundersökning avseende allmänfarlig vårdslöshet är inledd. Lägenheten kommer att spärras av för tekniskundersökning så snart räddningstjänsten är klara på plats. Prognosen är att räddningarbetet kommer att vara avklarat vid 21-tiden.

NY UPPDATERING kl 20:30  Innehavaren av den brandhärjade lägenheten är förd till Mora lasarett med lindriga skador. Det brinner fortfarande fortfarande vilket götr att räddningstjänsten inte kommer att vara klara på plats kl 21:00 enligt tidigare prognos.

Mest läst av andra