Karta som med röd fyrkant ramar in Knihsgatan, Rättvik, Dalarnas län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Brand Det har brunnit på två olika ställen i Rättvik under natten.

Knihsgatan, Rättvik, Dalarnas län

Vid 06.30-tiden idag, den 16/2, inkom ett larm från SOS gällande rökutveckling i ett trapphus på Knihsgatan i centrala Rättvik. Räddningstjänst, ambulans och polis åker till platsen.

Man kan konstatera att det brunnit i en pappersrulle, modell större, i tvättstugan i fastigheten. Ingen person blev skadad.

I samband med att Räddningstjänsten jobbar på Knihsgatan får de information av personal på Nyhedsskolan i centrala Rättvik. Det skall enligt personal på skolan brinna även där. Det är vid en lekplats/fotbollsplan som något brinner. Eventuellt kan denna brand ha startat redan runt 2-tiden på natten. Inte heller vid denna brand finns det någon information om att någon skall ha blivit skadad.

Båda bränderna är rubricerade som skadegörelse genom brand då det inte fanns någon spridningsrisk.

Polisen önskar nu kontakt med personer som eventuellt kan ha sett något kring dessa båda bränder eller som har annan information som kan vara viktig i det kommande utredningsarbetet.

Vänligen kontakta polisen på 11414 om ni har någon kännedom om de båda bränderna.

Polisen Dalarna

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra