Karta som med röd fyrkant ramar in Fallberget, Hästberg, Häradsbygden, Leksand, Dalarnas län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Försvunnen person Bärplockaren anträffad välbehållen.

Fallberget, Hästberg, Häradsbygden, Leksand, Dalarnas län

Igår kväll anmäldes en bärplockare försvunnen från Leksandstrakten. Han hade släppts av utav kompisar i närheten av Fallberget, Hästberg.

Mannen är från Bulgarien, född 1972. Han har tjockt gråsprängt hår och han bar vid försvinnandet arbetskläder i form av idrottsbyxor, stövlar och en t-shirt.

Mannen har under gårdagskvällen iakttagits vid rastplatsen mellan Häradsbygden och Leksand. Mannen gick då efter riksväg 70 mot Leksand, och han medförde en hink.

Flera polispatruller, varav några med polishund, söker efter vägar i området. Polishelikopter deltar också i sökandet.

Då det är möjligt att mannen fortfarande är gående efter någon väg i Leksand-Rättvikstrakten, kan eventuella iakttagelser av honom lämnas via tel. 114 14.

Uppdatering 09:52.

Den försvunne mannen har anträffats välbehållen. En polispatrull följde upp ett tips från allmänheten, och mannen anträffades gående efter en väg i Sätra mellan Leksand och Rättvik. Polispatrullen skjutsar mannen till sin bostad. Polisen vill passa på att tacka allmänheten för visat engagemang och inkomna tips. 

Mest läst av andra