Karta som med röd fyrkant ramar in Adidas, Borlänge, Småland, Mjölby, Dalarnas län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Försvunnen person Polisen önskar allmänhetens hjälp i sökandet efter försvunnen 16-åring.

Adidas, Borlänge, Småland, Mjölby, Dalarnas län

Den 29 december upprättades en anmälan om försvunnen person efter att anhöriga saknade 16-åriga Abdilahi från Mjölby. Polisen önskar allmänhetens hjälp i sökandet efter honom.

Det finns ingenting som tyder på att Abdilahi har blivit utsatt för brott, och polisen misstänker att han kan ha försvunnit frivilligt men ändå kan vara i behov av hjälp. Han äter medicin som han inte verkar ha tagit på flera veckor.

Polisen har nu inlett en förundersökning gällande människorov. Det finns fortfarande inget konkret som talar för att han har utsatts för något brott men att han nu har varit försvunnen under så lång tid och att han kan befinna sig i en utsatt situation gör att polisen har beslutat att påbörja en förundersökning för att kunna genomföra flera åtgärder.

Abdilahi, som även kallas Abdi, sågs senast i Mjölby där han bor. Han är 188 cm lång och har normal kroppsbyggnad. Han har svart kort hår. Han bär oftast glasögon. När han försvann var han troligen klädd i en mörkblå vinterjacka och en senapsgul mössa. Han kan ha burit på en svart träningsväska av märket Adidas. Bild på Abdilahi finns i länken nedan.

Polisen har försökt att spåra Abdilahi genom hans mobiltelefon och hans kontokort. Hans kontokort användes på Borlänge centralstation den 27/12 klockan 21:30 och 21:57 på kvällen.

Efter att ha genomfört en positionering på hans mobiltelefon framkom att den senast var påslagen den 28/12 klockan 08:40. Mobiltelefonen kopplade då upp på en mast i orten Linneryd i Småland.

Det har kommit fram uppgifter om att personer kan ha sett Abdilahi på Stockholms centralstation under dagarna 30/12-1/1. Dessa uppgifter har ännu inte bekräftats men polisen har begärt ut film från övervakningskameror.

Polisen söker efter Abdilahi på olika sätt, främst genom att leta efter digitala spår. Då han verkar ha rört sig runt om i Sverige bedöms  det inte vara möjligt att påbörja ett sökande i ett specifikt sökområde. Polisen är därför mycket angelägen om att ta emot tips från personer som har sett Abdilahi eller på annat sett har uppgifter att lämna om försvinnandet.

Kontakta polisen via 114 14 eller kom in till en polisstation för att lämna dina uppgifter.

Texten kommer att uppdateras när mer information finns att lämna.

Mest läst av andra