Karta som med röd fyrkant ramar in Badplatsen, Vikmanshyttan, Hedemora Kommun, Dalarna, Dalarnas län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Övrigt Pressmeddelande från polisen ii Dalarna

Badplatsen, Vikmanshyttan, Hedemora Kommun, Dalarna, Dalarnas län

Pressmeddelande

 

Vid 23-tiden på onsdagskvällen den 14 juni blev en ung kvinna utsatt för ett våldtäktsförsök vid badplatsen i Vikmanshyttan, Hedemora kommun. Mannen hade innan våldtäktsförsöket stått och fiskat vid badplatsen.

 

Signalement: Mannen är av utländskt ursprung – utseendet påminde om personer från Mellanöstern. Han pratade svenska med brytning. Mannen är ca 30 år, ca 175 cm lång och har smal kroppsbyggnad. Han hade kort svart hår och helskägg som var ansat.

 

Han var vid tillfället iklädd en svart t-shirt med vit text på bröstet och grå shorts som gick ner till knäna – typ badshorts. Han hade en mörk ryggsäck där han förvarade ett kastspö.

 

Han färdades från brottsplatsen på en blågrå herrcykel som saknade pakethållare.

 

Polisen är ytterst angelägen om att komma i kontakt med personer som kan ha iakttagit gärningsmannen och eller känner igenom honom. Har du upplysningar att lämna ska du ringa 114 14.

Polisen Dalarna

Mest läst av andra