Karta som med röd fyrkant ramar in Härja, Dalarnas län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Övrigt Varning för båtmotortjuvar!

Härja, Dalarnas län

Nu har högsäsongen för båttjuvarna börjat. Under förra säsongen stals båtmotorer i Sverige till ett värde av en kvarts miljard. Det var färre än tidigare år, men ändå alldeles för många.
Låt inte tjuvarna härja fritt i båthamnar och båtuppställningsplatser. Det bästa sättet att stoppa tjuvarna är att inte låta dem jobba ostört. Det finns inget tjuvar skyr mer än närvaro av andra människor.
Om du ändå drabbas, se till att ha märkt upp din motor ordentligt med gravyr eller DNA-sprej. Den absoluta merparten av stulna båtmotorer hamnar utomlands och om motorn inte är ordentligt märkt och anmäld som stulen kommer du aldrig att se den igen. I många länder i Europa får polisen hålla beslagtaget gods högst sex timmar. Har man inte hittat rättmätig ägare innan dess måste godset lämnas tillbaka. Vi ser att ungefär varannan båtrelaterad stöld saknar ID-information gällande motor eller båt. Det är därför jätteviktigt att märka upp och dokumentera sina ägodelar. Fyll i ”båtkortet”, finns att hämta på polisen.se. Det kommer att vara till enorm hjälp för att få tillbaka dina grejor om du drabbas.
Och det viktigaste av allt – håll uppsikt!

Mest läst av andra