Karta som med röd fyrkant ramar in Leken, Falun, Dalarnas län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Övrigt Den 7 juli inkom en anmälan till Polismyndigheten gällande föremål som påträffats i vattnet vid en badstrand i Hosjön, Falu kommun.

Leken, Falun, Dalarnas län

Förundersökning inleddes på brottet framkallande av fara för annan. Utredningen har lett till att vi fått en förklaring till hur dessa föremål hamnat i vattnet.

Det finns inget som tyder på att någon har placerat föremålen i vattnet med avsikt att skada annan. Föremålen har använts vid barns lek och efter leken har de lämnats i vattnet. Vi har tyvärr inte vetskap om vem personen som påträffade föremålen i vattnet är. Det går därför inte att avgöra om de var placerade på ett sätt som kunde innebar fara.

Det finns uppgift om att den person som tagit upp föremålen ur vattnet brutit sönder och således ändrat föremålens utseende.

På det som framkommit i utredningen kan brott inte styrkas varför ärendet stängs. Inkommer nya uppgifter som talat för att brott är begånget kan ärendet återupptas.

Mest läst av andra