Karta som med röd fyrkant ramar in Askeröd, Dalarnas län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Polisinsats/kommendering Under vecka 45 genomförde polisen i region Bergslagen en trafikvecka med fokus ”Brott på väg”.

Askeröd, Dalarnas län

Polisen i region Bergslagen genomförde mellan den 7 till 13 november ett stort antal trafikkontroller – totalt över 2 700 – där man bland annat kontrollerade personer och fordon, efterlysta personer och genomförde utlänningskontroller. Syftet var att rikta strålkastarna mot de brott som sker på vägarna och även i anslutning till dessa.

Trafikveckan ledde till att sju personer frihetsberövades och att en efterlyst person påträffades. Totalt stoppade polisen även 37 förare som fick följa med för provtagning då det fanns misstanke om antingen drograttfylleri eller rattfylleri under påverkan av alkohol.  

- Region Bergslagen har gjort ett riktigt bra jobb och kontrollerat många fordon och personer. Det syns på resultatet att många har varit delaktiga och tillsammans har vi gjort ett gediget arbete under veckan, säger David Askeröd, gruppchef vid trafiksektionen i region Bergslagen.

Resultaten i siffror

Antal kontrollerade fordon: 2 758

Kontrollerade personer 2 813

Frihetsberövade: 8 (varav en efterlyst person)

Narkotikabrott: 37

Brott mot vapenlagen: 3

Upptäckta stölder: 10

Genomförda inre utlänningskontroller: 18

Misstanke om rattfylleri: 12

Misstanke om drograttfylleri: 25

Mest läst av andra