Karta som visar ungefär var händelsen Räddningsinsats: Sökinsats pågår efter ett flygplan med en person ombord som saknas. inträffat Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Räddningsinsats Sökinsats pågår efter ett flygplan med en person ombord som saknas.

Brändan, Björberget, Björbergshällan, Leksands Kommun, Mora, Leksand, Dalarnas län

Ett flygplan med en person ombord saknas. Den sista kända positionen är i området Brändan/Björberget i Björbergshällan i Leksands kommun. Larmet kom in till SOS 21:03. Sista kontakten med piloten ska ha varit i Mora. Flera resurser är inkopplade - räddningstjänst, ambulans, polis och Sjö- och flygräddningscentralen JRCC. 

Uppdatering 22:42

Räddningsinsatsen leds av JRCC och polisen bistår i arbetet. Just nu söker räddningstjänst och helikopter i sökområdet. Polis arbetar samtidigt med ledstångssök, alltså söker igenom vägar, stigar och liknande. 

Uppdatering 23:53

Flygplanet har hittats efter ett konstaterat haveri. Flygsökinsatsen är därmed avslutad och den fortsatta insatsen leds nu av räddningstjänsten. Ambulans är på väg fram till platsen. Det är i nuläget oklart vad som har orsakat haveriet, det kommer utredas. 

Uppdatering 02:12

Piloten, en man i 80-års åldern, har konstaterats avliden. Anhöriga är underrättade.

Händelsen i media

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra