Karta som med röd fyrkant ramar in Avesta Krylbo, Västerås, Krylbo, Avesta, Sala, Dalarnas län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Rattfylleri Misstänkt drograttfyllerist försökte köra från polisen - stoppades i Avesta/Krylbo

Avesta Krylbo, Västerås, Krylbo, Avesta, Sala, Dalarnas län

Polis kallades till riksväg 56 efter samtal från en bakomvarande bilist om en vinglande bil. Det aktuella fordonet hade då precis lämnat Västerås och körde i riktning mot Sala. Strax söder om Sala fick polispatrullen syn på aktuellt fordon. Föraren försökte då åka ifrån polisen, och efter en tids förföljande stannade aktuellt fordon (av sig själv) inne i Krylbo. Föraren, en 33-årig man, uppvisade tydliga tecken på narkotikapåverkan, och fick följa med till polisstationen i Sala för provtagning och förhör. Han saknade även gällande körkort. Hans passagerare, en 26-årig man, uppvisade även han tydliga tecken på narkotikapåverkan. Han fördes till polisstationen i Avesta (av en Dalapatrull) för provtagning och förhör. Han misstänks för ringa narkotikabrott (eget bruk).

33-åringen, som är känd av polisen sedan tidigare, misstänks för drograttfylleri, ringa narkotikabrott (eget bruk), grov olovlig körning, vårdslöshet i trafik och för att ej ha stannat på polismans tecken.

Han släpptes efter förhör.

Polisen Västmanland

Mest läst av andra