Karta som med röd fyrkant ramar in Hedemora, Hökargatan, Stadsbiblioteket, Bordet, Kartan, Borlänge, Allfarvägen, Karlsgårdsgatan, Falun, Östra Hamngatan, Roxnäs Udde, Runns Sjöbod, Svärdsjö, Södra Strömvägen, Smedjebacken, Hemshyttan, Söderbärke, Dalarna, Dalarnas län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning dygn Nedan följer ett urval av de brott och händelser som anmälts till polisen i Dalarna mellan den 28-29 mars, vid 10.45-tiden.

Hedemora, Hökargatan, Stadsbiblioteket, Bordet, Kartan, Borlänge, Allfarvägen, Karlsgårdsgatan, Falun, Östra Hamngatan, Roxnäs Udde, Runns Sjöbod, Svärdsjö, Södra Strömvägen, Smedjebacken, Hemshyttan, Söderbärke, Dalarna, Dalarnas län

HEDEMORA

Tisdag 2017-03-28, Hökargatan, grov stöld. En kvinna som befann sig på stadsbiblioteket satt och hade sin mobiltelefon på ett bord framför sig. Två män kommer fram och breder ut ett papper över bordet och tilltalar kvinnan på ett språk hon inte förstår. Hon svarar dem på engelska att hon inte är intresserad, och en bibliotekarie kommer fram och ber männen lämna platsen. Då de har gjort det upptäcker kvinnan att hennes mobiltelefon är borta.

Tillvägagångssättet är en variant av det klassiska ”karttricket” där någon breder ut en karta och frågar efter vägen, och där det senare visar sig att det som legat under kartan de breder ut är borta.

BORLÄNGE

Måndag 2017-03-27 t.o.m. Tisdag 2017-03-28, Allfarvägen, bilinbrott. Någon har brutit sig in i en parkerad bil och stökat till i bilen. Det var vid anmälningstillfället oklart om något stulits.

Onsdag 2017-03-29, 09:42, Karlsgårdsgatan, trafikbrott. Polispatrull stoppar och kontrollerar en personbil. Föraren visade tydliga tecken på narkotikapåverkan varför han medtogs för provtagning, misstänkt för drograttfylleri.

FALUN

Tisdag 2017-03-28 kl 13.15, Stadsbiblioteket, Östra Hamngatan, stöld.  Samma tillvägagångssätt som i stölden på stadsbiblioteket i Hedemora ovan. Två män breder ut en lapp över ett bord där det ligger en mobiltelefon och tilltalar personen som sitter vid bordet. Personen ber männen lämna platsen och när det gått upptäcks att den mobiltelefon som legat på bordet är borta.

Måndag 2017-03-27 t.o.m. Tisdag 2017-03-28, Roxnäs udde, inbrott. Någon har brutit sig in i Runns sjöbod. I lokalen har skadegörelse åstadkommit och visst gods har stulits.

Tisdag 2017-03-28 kl 22.30 t.o.m. Onsdag 2017-03-29 kl 06.00, Hunsen, Svärdsjö, stöld. Någon har brutit upp tanken på en skogsmaskin och stulit ca 300 liter diesel.

Onsdag 2017-03-29, 09:14, södra Strömvägen, bilinbrott. Det upptäcks att någon brutit sig in i en parkerad bil under natten, och försökt ta en bilstereo, vilket dock misslyckats.

SMEDJEBACKEN

t.o.m. Tisdag 2017-03-28, Hemshyttan, Söderbärke, stöld. Någon har stulit en luftvärmepump som suttit monterad på ett hus. Det är en Hitachi, värd ca 20000 kr.

Polisen Dalarna

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra