Karta som med röd fyrkant ramar in Dalarna, Falun, Älvdalen, Mora, Borlänge, Dalarnas län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Nedan följer ett urval av nattens händelser i Polisområde Dalarna.

Dalarna, Falun, Älvdalen, Mora, Borlänge, Dalarnas län

Falun
22.04: En man i 45-årsåldern misstänks för grov olovlig körning efter att patrull kontrollerat en bilist i centrala Falun.

Lv 1024 Älvdalen Kommun
22.23: En yngling misstänks för olovlig körning efter att polispatrull stoppat och kontrollerat en A-traktor. Misstanke om att A-traktorn är manipulerad medför misstanke om brottsrubricering samt att fordonet togs i beslag.

Falun
22.56: En man i 18-årsåldern kontrolleras varpå misstanke om narkotikapåverkan uppstår. Mannen medtas för provtagning, analys får utvisa om misstanke kvarstår.

Mora
02.05: En man i 30-årsåldern blir uppsatt som målsägande i ett misshandelsärende. Skadebild på målsäganden är oklar, det saknas även uppgift om eventuell sjukvård var nödvändigt efter inträffad händelse. Misstänkt är en mani 55-årsåldern.

Borlänge
02.32: En man i 40-årsåldern får medfölja ambulans till sjukvården, anledning är en skada som målsäganden har på sitt ben som misstänks tillfogats av ett tillhygge. Gärningsperson är okänd, förundersökning får utvisa om någon person kan sättas i samband med den anmälan misshandel som är upprättad av polispatrull.

Mora
03.47: En man i 18-årsåldern misstänks för rattfylleri under påverkan av narkotika och narkotikabrott, eget bruk samt grov olovlig körning efter kontroll av polispatrull. Analys får utvisa om misstanke kvarstår.
I samma fordon sitter en yngling under 18-år, denne misstänks för narkotikabrott, eget bruk. Efter provtagning överlämnas ynglingen till vårdnadshavare.


Patruller har hanterat ärende med psykisk ohälsa. Det har förekommit flertalet viltolyckor. Kontroll har utförts på fordon samt personer. Sedan klockan 22 på fredagskvällen har fyra LOB, lag om omhändertagande av berusad person, omhändertagits i Polisområde Dalarna.

Mest läst av andra