Karta som med röd fyrkant ramar in Dalarna, Ludvika, Säter, Grängesberg, Vansbro, Hedemora, Borlänge, Rättvik, Falun, Dalarnas län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Nedan följer ett urval av nattens händelser i Polisområde Dalarna

Dalarna, Ludvika, Säter, Grängesberg, Vansbro, Hedemora, Borlänge, Rättvik, Falun, Dalarnas län

Ludvika
22.08: En kvinna i 40-årsåldern misstänks för rattfylleri. Kvinnan medtas för provtagning och analys får utvisa om misstanken kvarstår.

23.16: Polispatrull beordras och anträffar ett flertal personer som varit okontanta, de har slagits och skrikit på varandra enligt vittne som kontaktat polisen. Utredning får utvisa vad som inträffat, anmälan gällande misshandel i två fall och en anmälan sexuellt ofredande är också upprättat. Tre personer är målsäganden och tre personer är misstänkta för brott. Det saknas uppgifter om eventuellt skadeläge och om någon sökt eller kommer söka sjukvård.

Säter
00.12: En man i 50-årsåldern misstänks för olovlig körning efter att polispatrull stoppat och kontrollerat en bilist.

Ludvika
01.08: Sex personer under 18-år befinner sig inne på området vid lokmuseet i Grängesberg. Samtliga personers vårdnadshavare kontaktas och en anmälan olaga intrång upprättas.

Vansbro
01.10: En man misstänks ha misshandlat sin fru vid flera tillfällen. Kvinnan ska inte vara skadad så att sjukvård behöver rekvireras. Ärendet kommer utredas i särskild ordning som alltid sker vid våld i nära relation.

Hedemora
01.21: En kvinna i 20-årsåldern misstänks för narkotikabrott, eget bruk samt innehav och brott mot knivlagen. Detta efter att man anträffat ett föremål som faller under brott mot knivlagen men som inte är en kniv och misstänkt narkotika. Analyser efter provtagning och preparatidentifiering kommer visa om misstanke kvarstår.

Borlänge
01.21: Ett vittne iakttar hur fyra maskerade personer bryter på en lägenhetsdörr. När personerna ser att de är iakttagna lämnar de platsen. Polispatrull söker i området men anträffar ingen som kan misstänkas för brottet. Anmälan försök till stöld genom inbrott skrivs av patrullen.

Rättvik
01.38: En man i 20-årsåldern misstänks för grovt brott mot knivlagen och narkotikabrott, eget bruk efter kontroll. Analys kommer utvisa om misstanke kvarstår.

Borlänge
02.37: En målsägande, en man i 20-årsåldern utsätts för en misstänkt grov misshandel i centrala Borlänge. Utredningsåtgärder vidtagna ger för handen att en man i 20-åråldern kan gripas misstänkt för brottet. Åklagare har anhållit mannen under tidiga morgonen.

Falun
03.02: Polisen har upprättat en anmälan våldtäkt som inträffat i krogmiljö i Falun under natten. Utredningsåtgärder är vidtagna och kommer fortsätta under dagen samt att en tekniskundersökning kommer utföras. Ingen person är frihetsberövad.

Det har varit högt inflöde av ärende till polisen under natten. Det har hanterats ärende kring psykisk ohälsa och man har genomfört person samt fordonskontroller. I Polisområde Dalarna har det omhändertagits sex personer enligt LOB, lag om omhändertagande av berusad person.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra