Karta som med röd fyrkant ramar in Borlänge, Norra Backa, Avesta, Mora, Falun, Liljan, Krylbo, Dalarnas län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Det har varit en lugn natt i länet. Nedan följer ett urval av de händelser som vi har hanterat

Borlänge, Norra Backa, Avesta, Mora, Falun, Liljan, Krylbo, Dalarnas län

Stöld/inbrott, Borlänge kl. 01.31

En eller flera okända personer har slagit sönder en ruta till ett företag på Norra Backa för att därefter ta sig in i lokalen och stjäla gods. Polisen har varit på plats och man skriver en anmälan om stöld genom inbrott. I nuläget är det oklart var som har blivit stulet och det finns ingen misstänkt.

Försök till stöld, Avesta kl. 01.58

Någon har försökt bryta sig in, via källaren, till en simhall. Polisen har varit på plats utan att hitta någon misstänkt. Man skriver en anmälan om försök till stöld.

Rattfylleri, Mora kl. 02.31

En bilist, en man i 25-årsåldern, är misstänkt för att ha kört bil i påverkat tillstånd i centrum.  Han är dessutom misstänkt för ringa narkotikabrott genom eget bruk samt innehav och brott mot knivlagen. En passagerare, en man i 30-årsåldern, är misstänkt för ringa narkotikabrott genom innehav av en mindre mängd misstänkt narkotika.

Rattfylleri, Borlänge kl. 02.41

En patrull ska stoppa och kontrollera en fyrhjuling i Norra Backa då föraren väljer att inte stanna på polismans tecken. Ett kortare förföljande inleds men avbryts efter någon minut. Patrullen sökte av det område där ekipaget försvann och fick syn på det i Skräddarbacken, i skogen. Patrullen fick kontroll på föraren, en man i 40-årsåldern, och han blir bland annat misstänkt för vårdslöshet i trafik, grov olovlig körning, drograttfyller, ej ha stannat på polismans tecken och brott mot knivlagen. Mannen är inte frihetsberövad.

Rattfylleri, Falun kl. 02.46

En bilist, en man i 30-årsåldern, är misstänkt för att ha kört bil i Liljan i påverkat tillstånd. Han fick åka med patrullen för provtagning och resultatet på provet får visa om han har gjort sig skyldig till brott.

Stöld/inbrott, Avesta kl.05.43

Det har varit inbrott hos ett företag i Krylbo. En eller flera okända personer har brutit upp en dörr för att därefter gå in i lokalen. Polisen har varit på plats utan att hitta någon misstänkt person. Man skriver en anmälan om stöld genom inbrott men i nuläget är det oklart vad som har blivit stulet.

Utöver detta har vi bland annat hanterat en viltolycka utan personskada och ett trafikbrott.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra