Karta som visar ungefär var händelsen Sammanfattning natt: Det har varit en lugn natt i länet. Nedan följer några av de ärenden som vi har hanterat i länet. inträffat Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Det har varit en lugn natt i länet. Nedan följer några av de ärenden som vi har hanterat i länet.

Mora, Grillkåta, Falun, Avesta, Horndal, Borlänge, Ornäs, Dalarnas län

Brand, Mora kl. 22.11

Det har brunnit i en mindre byggnad på en camping i Mora. Det är någon form av grillkåta eller liknande. Polisen kan inte se någon naturlig förklaring till att det har börjat brinna och man skriver en anmälan om skadegörelse genom brand. Det finns ingen misstänkt.

Rattfylleri, Falun kl. 22.20

En bilist, en man i 45-årsåldern, är misstänkt för att ha kört bil i påverkat tillstånd i centrum. Polisen har omhändertagit mannens körkort och han blir misstänkt för rattfylleri av normalgraden.

Narkotikabrott, Avesta kl. 01.14

Polisen får samtal om att det är bråk i en lägenhet i Horndal. När patrullen kommer till platsen kan man inte konstatera att det har varit något brott mellan de båda personerna som finns i lägenheten men däremot så visar en av dem, en kvinna i 35-årsåldern, tydliga tecken på att vara påverkad av narkotika och hon får åka med för provtagning.

Stöld/Inbrott, Borlänge kl. 02.36

Det har varit inbrott i en restaurang i Ornäs. Polisen har varit på plats och en eller flera okända personer har slagit sönder en ruta för att kunna ta sig in i lokalen. Det är oklart vad som har blivit stulet. Det finns ingen misstänkt.

Stöld/inbrott, Borlänge kl. 04.46

Det har varit ett inbrott i samma restaurang i Ornäs som polisen tidigare ryckte ut till. En eller flera okända personer har tagit bort den provisoriska ruta som sattes upp tidigare under natten. Det är oklart vad som har blivit stulet och det finns ingen misstänkt.

Utöver detta har vi bland annat hanterat fyra viltolyckor. 

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mer om bränder

På vår särskilda sida om bränder kan du läsa mer.

Mest läst av andra