Karta som med röd fyrkant ramar in Älvdalen, Grängesberg, Borlänge, Tjärna Ängar, Falun, Hedemora, Ludvika Kommun, Dalarnas län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Det har varit en normal fredagsnatt i länet. Nedan följer ett urval av händelser som vi har hanterat

Älvdalen, Grängesberg, Borlänge, Tjärna Ängar, Falun, Hedemora, Ludvika Kommun, Dalarnas län

Rattfylleri, Älvdalen kl. 01.42

En skoterförare, en man i 45-årsåldern, är misstänkt för att ha kört skoter under påverkan av alkohol i Östermyckeläng. Mannen blir, efter provtagning, misstänkt för grovt rattfylleri och man har omhändertagit mannens körkort samt nycklar till skotern för att förhindra fortsatt brottslig färd.

Misshandel, Ludvika kl. 01.51

En man i 30-årsåldern är misstänkt för misshandel mot en man i 25-årsåldern i en bostad i Grängesberg. De båda personerna känner varandra men anledningen till misshandeln är i nuläget oklar och utredningen får visa vad som har hänt. Den utsatta mannen är inte förd till sjukhus.

Trafikbrott, Borlänge kl. 04.31

En bilist, en man i 40-årsåldern, är misstänkt för att ha kört bil utan körkortsbehörighet i  Tjärna ängar. Aktuellt fordon var också belagt med användningsförbud.

Olaga intrång, Mora kl. 05.48

En eller flera okända personer har tagit sig in i en obebodd fastighet i centrum. Polisen har varit där och sökt efter misstänkta personer utan att hitta någon. Den eller de som har varit på platsen har brutit upp en dörr för att ta sig in i fastigheten och polisen skriver en anmälan om olaga intrång.

Utöver detta har vi bland annat hanterat flera ärenden gällande misstänkt användning eller innehav av narkotika. Brotten har skett i Falun, Hedemora och Ludvika kommun. Vi har omhändertagit fyra personer enligt LOB, Lagen om omhändertagande av berusade personer, hanterat fem misstänkta trafikbrott fyra viltolyckor utan personskada. Vi har också kontrollerat 18 personer eller fordon och hanterat ett ärende gällande psykisk ohälsa.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra