Karta som med röd fyrkant ramar in Älvdalen, Leksand, Gråda, Falun, Borlänge, Hedemora, Dalarnas län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Det har varit en stökig natt i länet. Nedan följer ett urval av händelser som polisen har hanterat

Älvdalen, Leksand, Gråda, Falun, Borlänge, Hedemora, Dalarnas län

Misshandel, Älvdalen kl. 23.50

En man i 25-årsåldern är misstänkt för grov misshandel efter att ha misshandlat en man i 20-årsåldern i en bostad. Den utsatta mannen fick uppsöka akutsjukvård med oklara skador. Han var vid medvetande. Den misstänkta mannen är gripen och polisen kommer att hålla förhör med honom innan en åklagare beslutar om han ska vara fortsatt frihetsberövad.

Misshandel, Leksand kl. 00.37

En man i 40-årsåldern är misstänkt för flera fall av misshandel i en bostad i Gråda. Mannen har misshandlat en man i 60-årsåldern så att denne behövde åka med ambulans till sjukhus med skador i, bland annat, ansiktet. Den misstänkte har dessutom misshandlat en kvinna i 55-årsåldern och en kvinna i 30-årsåldern. Han är också misstänkt för skadegörelse i samma bostad. Samtliga inblandade känner varandra. Den misstänkte mannen är gripen.

Misshandel, Falun kl. 00.41

Polisen har varit på plats i en bostad med anledning av att en man uppger sig ha blivit misshandlad av en kvinna som han har en relation med. På plats i bostaden uppger kvinnan att det är mannen som har misshandlat henne. Polisen skriver en anmälan där kvinnan, som är i 30-årsåldern, är både misstänkt och brottsoffer och en anmälan där mannen, som är i 45-årsåldern, är både misstänkt och brottsoffer. Det finns ingen information om att någon av dem ska ha behövt uppsöka akutsjukvård.

Rattfylleri, Borlänge kl. 01.29

En bilist, en man i 45-årsåldern, är misstänkt för grovt rattfylleri efter att han har kört bil i alkoholpåverkat tillstånd i centrum. Polisen har omhändertagit hans körkort.

Trafikbrott, Hedemora kl. 01.32

En patrull stoppar och kontrollerar en personbil och vid kontroll av föraren visar det sig att han är i 15-årsåldern. Han blir misstänkt för olovlig körning och blir hemkörd till sina föräldrar.

Misshandel, Falun kl. 02.19

En kvinna i 20-årsåldern fick uppsöka akutsjukvård efter att hon fått en glasflaska i huvudet av en man, även han i 20-årsåldern, på en restaurang. Den misstänkta mannen är omhändertagen enligt LOB, Lagen om omhändertagande av berusade personer.

Utöver detta har polisen bland annat omhändertagit åtta personer enligt LOB, kontrollerat 17 personer eller fordon, hanterat ett ärende gällande psykisk ohälsa och hanterat fyra viltolyckor utan personskada.

Mest läst av andra