Karta som med röd fyrkant ramar in Borlänge, Jakobsgårdarna, Rättvik, Vansbro, Dalarnas län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Nedan följer en sammanfattning av natten.

Borlänge, Jakobsgårdarna, Rättvik, Vansbro, Dalarnas län

Borlänge

03.25: En patrull försöker stoppa ett fordon men föraren väljer att inte stanna och ett kortare förföljande inleds i Jakobsgårdarna. Föraren, en man i 35-årsåldern, är nu misstänkt för drograttfylleri, ringa narkotikabrott eget bruk, grov olovlig körning samt vårdslöshet i trafik.

Rättvik

05.29: Under morgonen har några maskerade gärningspersoner tagit sig in i en butik i centrala Rättvik och kommit över kontanter innan de försvann i ett fordon från platsen. Flera fordon har kontrollerats med anledning av det inträffade men inga misstänkta gärningspersoner har anträffats. Delar av butiken har spärrats av för att genomföra en brottsplatsundersökning. Händelsen är rubricerad som stöld genom inbrott.

Vansbro

00.52: Ett fordon stoppas på E16 och föraren, en man i 20-årsåldern, får böter då han kört för snabbt.

06.10: Det börjar brinna i en fastighet där fyra personer befinner sig i. Det ska ha brunnit med öppna lågor från en balkong. Personerna kunde ta sig ut ur bostaden. Räddningstjänsten är på plats och har gått upp på vinden för att kontrollera eventuell spridning.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra