Karta som med röd fyrkant ramar in Älvdalen, Falun, Hedemora, Spelande, Dalarnas län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Nedan följer en sammanfattning av natten.

Älvdalen, Falun, Hedemora, Spelande, Dalarnas län

Älvdalen

03.40: En trafikolycka inträffar i Östermyckeläng där en förare kört in i en husvägg med sitt fordon. Föraren, en man i 25-årsåldern, satt fastklämd och fick föras till sjukhus efter olyckan.

Falun

22.52: Patrull kallas till en restaurang efter att det gått ett larm och en anmälare ser också hur några personer krossat en ruta till fastigheten. Bland annat ett fönster ska ha blivit sönderslaget. Polisen genomsöker fastigheten men ingen person kan anträffas. Det upprättas en anmälan om stöld genom inbrott.

Hedemora

23.43: Det kommer in samtal om att någon avlossat skott från en lägenhet i centrala Hedemora. Polis åker till platsen och kan efter några timmar gripa en man i 35-årsåldern. Ingen person ska ha kommit till skada. Det anträffas ett vapen i mannens bostad och han är nu misstänkt för grovt vapenbrott och framkallande av fara för annan. Vittnesförhör har genomförts och det ska även göras en teknisk undersökning vid platsen. Mannen sitter numera anhållen.

Det har under natten även hanterats samtal gällande högt spelande musik och några personer har blivit omhändertagna enligt lagen om omhändertagande av berusade personer. Patrullerna har också genomfört flera fordons- och personkontroller.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra