Karta som med röd fyrkant ramar in Lindvallen, Älvdalen, Falun, Falu Kommun, Dalarnas län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Nedan följer en sammanfattning av nattens händelser i Dalarnas län

Lindvallen, Älvdalen, Falun, Falu Kommun, Dalarnas län

Lindvallen
23.48: Polispatrull träffar på en man i 25-årsåldern på en nattklubb. Mannen påvisar tydliga tecken på att vara påverkad av narkotika varpå beslut om att medta manen för provtagning inhämtas. Mannen har en annan åsikt varför patrull tvingas belägga mannen med handfängsel. Analys av provtagningen får utvisa om mannen gjort sig skyldig till den rubricering på anmälan som patrull upprättat, narkotikabrott/ ringa, eget bruk.

00.50: Ett bråk med flera inblandade har uppstått på en nattklubb. Flera ordningsvakter ingriper samt flertalet polispatruller beordras tillplatsen. Flera personer handfängslade på grund av våldsamt beteende. En man i 20-årsåldern misstänks för penningtvättbrott efter en större summa kontanter påträffats på den misstänktes. Mannen omhändertas också enligt lob, lag om omhändertagande av berusad person. En ordningsvakt har blivit utsatt för brott som lagen rubricerar som förgripelse av tjänsteman samt våldsamt motstånd. Utredning får utvisa vem som är misstänkt.

Älvdalen

05.39: Polispatrull stoppar och kontrollera en bilist som är i 25-årsåldern i Älvdalen kommun. Föraren misstänks för flertalet brott i samband med framförandet av fordonet, initialt har föraren vägrat stannat på polismans tecken. När fordonet stannar misstänks föraren att vara påverkad av narkotika. Mannen misstänks då vidare för rattfylleri under påverkan av narkotika samt alkohol och narkotikabrott/ ringa, eget bruk. Mannen handfängslas på grund av sitt beteende. Mannen fortsätter dock i polisbilen att vara våldsam vilket föranleder vidare misstankar om brott, våldsamt motstånd samt hot mot tjänsteman.

Falun
05.39: Patrull kallas till en adress i Falu kommun. En man i 50-årsåldern har blivit misshandlad. Mannen förs till sjukvården med skada i bland annat ansiktet av polispatrull. Misstänkt är en man i 60-årsåldern. Anmälan misshandel kommer upprättas, ingen är frihetsberövad.

Patruller har även genomfört ett flertal fordon och personkontroller samt hanterat ärenden kopplat till psykisk ohälsa. Trafikolyckor med vilt är även hanterat.

Mest läst av andra