Karta som med röd fyrkant ramar in Hedemora, Dalarnas län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Nedan följer ett urval av nattens händelser i länet

Hedemora, Dalarnas län

Hedemora

00.34. Djurhantering. En ko hade hamnat på villovägar i centrala Hedemora, vilket ledde till att en patrull åkte ut till platsen och hjälpte till att dirigera den trafik som passerade i området. Kontakt togs med bonden som åkte ut till platsen. Tillsammans med väktare hjälptes man sedan åt att fånga in kon på ett säkert sätt. Inget djur eller person kom till skada vid händelsen.

Det har i övrigt varit en lugn natt polisiärt i länet. Patrullerna har kontrollerat flera fordon och personer utan större anmärkning. Det har även kommit in samtal om ett par viltolyckor i länet.

Tänk på följande om olyckan skulle vara framme och du kör på något vilt: Du ska ringa 112 och göra en polisanmälan. Du ska även placera ut en varningstriangel samt märka ut platsen där olyckan har skett. Markeringen ska vara på den sida av vägen där djuret försvann. Du måste göra en polisanmälan, ställa ut triangel och markera olycksplatsen även om djuret inte är synbart skadat eller ligger avlidet kvar på platsen.

Mest läst av andra