Karta som med röd fyrkant ramar in Leksand, Ludvika, Grängesberg, Orsa, Säter, Dalarnas län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Nedan följer några ärenden som polisen hanterat under natten i Dalarnas län.

Leksand, Ludvika, Grängesberg, Orsa, Säter, Dalarnas län

Leksand

00:45: En man blev omhändertagen enligt lagen om omhändertagande av berusade personer (LOB). Han uppträdde stökigt på en restaurang och har sparkat mot ordningsvakter. Mannen är i 20-årsåldern och misstänks för våldsamt motstånd, hot mot tjänsteman och skadegörelse. 

Ludvika

05:08: En husvagn har brunnit i Grängesberg. En person befann sig i husvagnen när den brann, men har klarat sig oskadd. Husvagnen är nedbrunnen och branden spred sig även till ett garage. En förundersökning om grov mordbrand är inledd. 

Orsa

02:32: En bilist kontrollerades av polis i Orsa. Föraren, en man i 25-årsåldern, var berusad och uppvisade även tecken på narkotikapåverkan. Mannen fick följa med för provtagning och omhändertogs enligt lagen om omhändertagande av berusade personer (LOB). En anmälan har upprättats gällande grovt rattfylleri. 

Säter

23:43: En personbil har börjat brinna i Säter. En ruta på bilen var också krossad. Ingen person befann sig i bilen. Polisen har upprättat en anmälan om skadegörelse genom brand. 

Mest läst av andra