Karta som med röd fyrkant ramar in Falun, Karlsvik, Avesta, Dalarnas län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Ur polisiär synvinkel har det varit en lugn natt i länet.Nedan följer ett urval av nattens händelser.

Falun, Karlsvik, Avesta, Dalarnas län

Trafikolycka, Falun kl. 04.40

En bilist har kört in i mitträcket utefter E16 i höjd med Karlsvik. I samband med det har bilen voltat. Bilisten, en kvinna i 55-årsåldern, är förd med ambulans till sjukhus med smärta i bland annat nacken. Polisen skriver en anmälan för att utreda om något brott har skett i samband med olyckan.

Försvunnen person, Avesta kl. 04.38

En man i 85-årsåldern har lämnat sitt boende, i centrum, någon gång under natten. Mannen befann sig i sin bostad vid 21-tiden i går kväll därefter är det ingen som har sett honom. Mannen är kort och lite rund om magen. Han har tunt hår och är kal uppe på huvudet. I nuläget är det oklart vilken klädsel han hade vid försvinnandet men eventuellt bär han keps och en tunnare jacka. Mannen åker troligtvis på en permobil. Om du tror att du har sett mannen, ring 114 14 och säg ”Tips” i talsvar för snabbare handläggning. Om du tror att du ser mannen just nu, ring 112 och be att få tala med polisen.

Utöver detta har vi bland annat kontrollerat 6 personer eller fordon, hanterat en viltolycka, omhändertagit en person enligt LOB och hanterat ett ärende gällande psykisk ohälsa.

Mest läst av andra