Karta som med röd fyrkant ramar in Krylbo, Avesta, Dalarnas län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Stöld/inbrott En livsmedelsbutik i Krylbo utsattes för ett inbrott natten mot lördag.

Krylbo, Avesta, Dalarnas län

Ett larmbolag kontaktade polisen kl 02:48 och meddelade att butikens inbrottslarm utlösts. Då väktare och polis anlände till platsen konstaterades det att en dörr på baksidan av butiken brutits upp och att någon/några rotat runt i butiken och därefter lämnat platsen.

Polisen har genomfört en brottsplatsundersökning. Det är oklart vad som stulits.

UPPDATERING: kL 05:07 larmades polisen till en annan plats i Krylbo där en man uppträdde mystiskt vid en bil. då polis kontrollerade mannen visade det sig att han hade gods till ett ringa värde som misstänktes komma från livsmedelsbutiken varför patrullen grep honom som misstänkt för inbrottsstöld.

I samband med gripandet visade det sig att mannen hade med sig en kniv varför han också misstänks för brott mot knivlagen. Mannen som är i 40-årsåldern har erkänt brotten i förhör. Efter förhöret beslutade åklagare att frige mannen.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra