Karta som med röd fyrkant ramar in Baggbo, Idkerberget, Bäsna, Repbäcken, Borlänge, Dalarnas län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Trafikbrott Polispatrull beslutar sig för att stoppa och kontrollera en bil i närheten av Baggbo, söder om Borlänge.

Baggbo, Idkerberget, Bäsna, Repbäcken, Borlänge, Dalarnas län

Bilföraren stannade dock inte på stoppsignalerna, utan gasade på och försökte köra ifrån polispatrullen, som inledde ett förföljande på behörigt avstånd. Den flyende bilen körde initialt mot Idkerberget, men vek sedan av på en grusväg, över skogen mot Bäsna, där den körde i diket. Då polispatrullen kom fram till bilen var den tom, men spår ledde i snön ut i skogen. Efter en kortare språngmarch kunde polispatrullen 11:32, anträffa föraren, en för patrullen känd man, född 1959. Mannen misstänks för en rad trafikbrott, bl.a. grov vårdslöshet i trafik och rattfylleri, då han misstänks vara påverkad. Bilen han körde blev föremål för en flygande besiktning vilket resulterade i ett kvalificerat körförbud.

En annan polispatrull åkte mot Bäsna från Repbäcken för att vid behov stötta den förföljande patrullen. Den andra polispatrullen hamnade dcok av okänd anledning i en kollission med en annan personbil efter Bäsnavägen. Ingen person skadades, men båda bilarna behövde bärgas från platsen.

Mest läst av andra