Gå direkt till de mest lästa händelserna från Polisen

Brand Flera bilar i brand på Jarlavägen

Jarlavägen, Gävle, Gävleborgs län

Boende på Jarlavägen vaknar av en smäll från parkeringen strax innan klockan 04.00. Polis och räddningstjänst är snabbt på plats och konstaterar att flera fordon är brandskadade. Vittnen meddelar att de har sett en man springa runt på parkeringen i samband med bränderna. Mannen ska även ha varit in i flera bilar.

Polisen har under morgontimmarna spanat efter en tänkbar gärningsman, hört vittnen, fotodokumenterat samt spärrat av kring aktuella bilar. En anmälan med rubriceringen skadegörelse genom brand har upprättats. Ingen är för närvarande gripen eller frihetsberövad i ärendet.

Uppdatering 09.43

Vid 07.30 larmas polis och räddningstjänst om ytterligare bilbränder i Brynäsområdet. På Brynäsgränd ses en man lämna platsen strax innan en brand bryter ut. Polisen får god hjälp av vittnen och på Tredje Tvärgatan kontrolleras en yngre man som stämmer in på angivet signalement. Mannen grips strax efter klockan 08.00. Diverse föremål som anträffats i närområdet har tagits i beslag. Polisen kan i nuläget ej kommentera vad det är för slags föremål.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mer om bränder

På vår särskilda sida om bränder kan du läsa mer.

Mest läst av andra