Karta som med röd fyrkant ramar in Gävle, Gävleborgs län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Detonation Under natten kastades ett föremål in i polishuset och tårgas spreds i lokalen. En man har gripits och anhållits.

Gävle, Gävleborgs län

Det var vid 01-tiden när en polisbil skulle passera in i garaget som en moped med en person på passerade infarten och kastade in ett föremål. Utrymmet vid infarten och delar av lokalerna fylldes av tårgas. En polisanställd som befann sig i närheten påverkades av tårgasen. 

Räddningstjänst och ambulans tillkallades och räddningstjänsten bistod med ventilering av lokalerna. Ingen person har behövt uppsöka sjukhusvård.  

Efter brottet spanade ett flertal patruller efter gärningsmannen som efter en kort tid greps i närheten av polishuset. Mannen har efter förhör anhållits av åklagare misstänkt för sabotage och våld mot tjänsteman. Mannen är i 35-årsåldern.

Under dagen fortsätter utredningsåtgärderna med bland annat förhör, brottsplatsundersökningar, teknisk undersökning samt husrannsakan. 

Polisen kan för närvarande inte lämna någon ytterligare information om utredningsläget.

Mest läst av andra