Karta som med röd fyrkant ramar in Forsbacka, Sandviken, Gävle, Gävleborgs län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Inbrott Inbrott på skrotföretag. Misstänkta gärningsmän voltade av vägen under flykten.

Forsbacka, Sandviken, Gävle, Gävleborgs län

00:15 inkom larm till polisen om pågående inbrott på ett skrotföretag i Forsbacka mellan Gävle och Sandviken. Ett flertal patruller beordrades till platsen.

En patrull ser hur gärningsmännen lämnar brottsplatsen i bil. En annan patrull mötte fordonet i närheten av brottsplatsen. Patrullen vände för att kontrollera fordonet som åkte mot E16.

I kurvan till påfarten till E16 körde fordonet av vägen och voltade. En av personerna i bilen flydde in i skogen. Kvar på plats fanns fem personer med varierande skador. En var under några minuter medvetslös, en hade brutit ett ben och en satt kvar i bilen med befarad nackskada.

Samtliga fem har förts till sjukhus och är gripna misstänkta för stöld. Den som flydde till skogs är ännu ej anträffad. De gripna är samtliga män mellan 17 och 25 år.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra