Karta som med röd fyrkant ramar in Näsviken, Nordanstig, Gävleborgs län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Misshandel Två personer avbryter ett inbrott och blir påkörda

Näsviken, Nordanstig, Gävleborgs län

I Näsviken ser ett gift par från bilen hur en gärningsman gör inbrott i en stuga. När gärningsmannen inser att han är upptäckt hoppar han in i sin egen bil för att köra därifrån. Mannen i det gifta paret har hunnit stiga ur sin bil och blir påbackad  i hög fart så att han  ramlar omkull med en lätt skadad fot. Även anmälarnas bil blir påbackad.
Gärningsmannen väljer i det här läget att överge sitt fordon för att istället ta sig från platsen till fots, men innan han springer utdelas slag med ett tillhygge mot mannen som blev påkörd.

Huset är avspärrat för teknisk undersökning. Händelsen rubriceras som försök till grov stöld, misshandel alternativt vållande till kroppskada och smitning.

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra