Karta som med röd fyrkant ramar in Söderhamn, Gävleborgs län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Misshandel Man misstänkt för misshandel och barnfridsbrott.

Söderhamn, Gävleborgs län

Polisen larmas till en adress i Söderhamn där en kvinna ska ha blivit misshandlad av en man som hon har en relation med. Enligt kvinnan, som är i 20-årsåldern, har också deras gemensamma barn bevittnat misshandeln.

Efter misshandeln har mannen lämnat platsen. Men under tiden patrullen är på plats kommer mannen tillbaka. Mannen, som är i 25-årsåldern, grips och förutom misshandel i nära relation blir han också misstänkt för barnfridsbrott.

Den nya lagen om barnfridsbrott trädde i kraft den 1 januari i år och innebär att det blir det straffbart att utsätta barn att bevittna brott i nära relation. Ett barn som bevittnar våld blir nu målsägande och har då rätt till målsägandebiträde och skadestånd.

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra