Karta som med röd fyrkant ramar in Sandviken, Gävleborgs län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Mord/dråp, försök Man skjuten i benet i Sandviken. Ärendet utreds som mordförsök.

Sandviken, Gävleborgs län

Klockan 17:35 inom larm om att en person blivit skjuten i området Björksätra i Sandviken. En yngre man har anträffats med en skottskada i benet. Han är förd till sjukhus och skadan är ej livshotande. På platsen genomförs en mängd utredningsåtgärder, bland annat vittnesförhör. Brottsrubriceringen är i nuläget mordförsök.

Personer som gjort iakttagelser i området som skulle kunna vara av intresse för utredningen ombeds ringa 114 14.

Uppdatering tisdag den 26 maj klockan 10:10

I samband med mordförsöket vid Björksätra Mitt har en moped setts intill brottsplatsen. Den mopeden som polisen söker uppgifter om tillgreps den 13 maj i Sandviken och kan ha varit ute i trafiken fram tills det att brottet skedde (se nedan bild på mopeden).


Polisen är nu intresserad av alla iakttagelser av den aktuella mopeden och liknande modeller, som kan ha gjorts i Sandviken och dess närområde.

Det polisen hoppas få upplysningar om är vem som har använt mopeden eller uppgifter om var man har sett den i Sandviken under de dagar den har varit tillgripen.

Har man uppgifter om mopeden så ringer man 114 14 och hänvisar till mordförsöket i Sandviken den 23 maj. Man kan även maila till polisen.

Mikael Hedström
presstalesperson i region Mitt
tfn 010-5678542

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra