Karta som med röd fyrkant ramar in Brännkärrsgatan, Hofors, Gävleborgs län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Motorfordon, anträffat stulet En stulen bil leder att polisen både hittar sprängämne och kan gripa en efterlyst person.

Brännkärrsgatan, Hofors, Gävleborgs län

Några personer mekar med en bil på Brännkärrsgatan i Hofors och verkar måna om att dölja bilens registreringsskylt när en patrull passerar platsen.
Det patrullen hunnit uppfatta av registreringsnumret kontrolleras mot registret över stulna fordon och man får träff på en bil som anmälts stulen.
Patrullen återvänder till platsen tillsammans med fler patruller. Den aktuella bilen är då inkörd i ett garage och när chassinumret kontrolleras så överensstämmer det med den bil som anmälts stulen.
Vid husrannsakan anträffas sprängdeg som tas i beslag, liksom en mindre mängd narkotika.
De tre män (en av männen är född -77, de andra två -85) som skruvat på bilen grips – samtliga misstänkta för stöld av motorfordon alternativt olovligt brukande.
Mannen född -77 blir även misstänkt för brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor samt för narkotikabrott.
En av de båda yngre männen var efterlyst och anhållen i sin frånvaro för brott som begåtts i polisregion Bergslagen. Polisregion Mitt lämnar ingen mer information i den delen utan hänvisar till åklagare.


Mest läst av andra