Karta som med röd fyrkant ramar in Solgårdsgatan, Redargatan, Gävle, Gävleborgs län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Motorfordon, stöld Ett vittne ringde till polisen strax efter klockan 01 och sade sig se två personer i en bil på Solgårdsgatan i Gävle. Personerna ska ha haft ficklampor och vittnet uppfattade det som att de försökte stjäla bilen.

Solgårdsgatan, Redargatan, Gävle, Gävleborgs län

En polispatrull beordrades till platsen och fick sedan syn på bilen som hade lämnat adressen. I samband med att patrullen försökte stoppa bilen så försökte den köra ifrån patrullen. Ett så kallat förföljande inleddes och man körde efter bilen i centrala Gävle. I samband med förföljandet körde bilen in i ett stillastående fordon. Förföljandet fortsatte efter kollisionen och på Redargatan kastade föraren bilen och sprang i väg. Flertalet patruller var inblandade i att söka efter föraren och efter cirka 15 minuter anträffades han i närområdet. När föraren upptäcktes kastade han sig i vattnet och försökte simma i från patrullen, men vände kort därpå och simmade tillbaka. Därefter greps han. Den gripne är en man i 30-årsåldern och förekommer för flertalet trafikbrott sedan tidigare.

Den gripne är misstänkt för tillgrepp av fortskaffningsmedel, grov vårdslöshet i trafik, drograttfylleri, grov olovlig körning samt narkotikabrott eget bruk.

Bilen som användes är anmäld stulen sedan en dryg vecka tillbaka.

Var den andra gärningsmannen som vittnet såg tog vägen är okänt.

Polisen Gävleborg

Mest läst av andra