Karta som med röd fyrkant ramar in Gävle, Engelbrektsgatan, Gävleborgs län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Lugn natt i Gävleborgs län 00.00-05.00

Gävle, Engelbrektsgatan, Gävleborgs län

Sammanfattningsvis har det varit i lugn natt i polisområde Gävleborg. Inga grova brott har kommit till polisens kännedom.

Kl 01:42 Stöld genom inbrott alt. försök till stöld genom inbrott, Norr Gävle.

Samtal inkom till polisen då allmänhet iakttagit en man som kommit till Engelbrektsgatan med en cykel och en kofot och börjat bryta på dörrar till en träbod på adressen. I samband med att patruller är påväg till adressen avviker mannen till fots och lämnar således kvar cykeln han kommit med. I närområdet kan en polispatrull kontrollera en man som stämmer in på signalementet på den flyende mannen. Mannen som är i 50-årsåldern medtogs till polisstationen för förhör. Vid kontrollen hade han även en cykel med sig som man misstänkter är tillgripen. Både cykeln som anträffades på brottsplatsen samt cykeln som mannen hade vid kontrollen togs i beslag. Det är i nuläget oklart om mannen fick med sig någonting från träboden. Mannen är nu misstänkt för stöld genom inbrott alternativt försök till stöld genom inbrott, häleri i två fall samt brott mot knivlagen då man vid kontrollen även anträffade en kniv på mannen.  

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra