Karta som visar ungefär var händelsen Stöld/inbrott: Man gripen i Sandviken efter inbrott i Älvkarleby. inträffat Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Stöld/inbrott Man gripen i Sandviken efter inbrott i Älvkarleby.

Sandviken, Sportvägen, Parkbadet, Folkets Hus, Älvkarleby, Gävleborgs län

En förbipasserande misstänker att det har varit inbrott i en villa på Sportvägen i Älvkarleby och ringer polisen. En polispatrull beordras till platsen och kan snabbt konstatera att det rör sig om ett fullbordat inbrott. Bostaden spärras av i väntan på en teknisk undersökning och en förundersökning gällande inbrottstöld inleds.

Klockan 12:23 i anslutning till Parkbadet i Sandviken kontrollerar en ordningsvakt en man som upprätt avvikande och som bär på ett flertal väskor som han lämnar kvar innan han avviker från platsen.

Ett flertal patruller beordras till platsen och efter en sökinsats anträffas mannen inne på Folkets hus i Sandviken där han kontrolleras.

På mannen anträffas stöldgods som kan kopplas till inbrottet i Älvkarleby. Mannen, som är i 20-årsåldern, grips och misstänkt för inbrottstöld. Stöldgodset tas i beslag.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra