Karta som med röd fyrkant ramar in Norralagatan, Noga, Söderhamn, Gävleborgs län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Stöld/inbrott En rådig medborgare kontaktade polisen och berättade att han iakttagit två personer som gjorde ett inbrott på Norralagatan.

Norralagatan, Noga, Söderhamn, Gävleborgs län

Innan polisen kom fram till adressen hade vittnet gripit en gärningsman och kunde lämna ett bra signalement på den andre gärningsmannen som polisen spårade och grep en bit bort från brottsplatsen.

Vittnet var särskilt uppmärksam p.g.a. att det varit flera inbrottet i det aktuella området den senaste tiden.

Polisen är tacksamma att det gick bra för vittnet vid ingripandet och är mycket tacksam för att han ringe 112 så snabbt som han gjorde. Man ska alltid kontakta polisen på 112 när man ser att brott begås. Man måste noga överväga om man ska ingripa innan polis kommer till platsen. Det som är viktigt är att man iakttar och berättar för polisen tydligt vad man har sett.

Polisen passar på att tackar vittnet för sitt rådiga ingripande vid händelsen.

Två män greps för stöld ur fordon och hördes om brotten. Efter förhören anhöll åklagare båda männen.

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra