Karta som visar ungefär var händelsen Trafikolycka: Tåg har kolliderat med personbil. inträffat Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Trafikolycka Tåg har kolliderat med personbil.

Arbrå, Bollnäs Kommun, Bollnäs, Gävleborgs län

Polisen får samtal om att ett tåg ska ha kolliderat med en personbil strax norr om Arbrå i Bollnäs kommun. 

En person ska vara kvar i bilen och skadeläget är i nuläget oklart. All tågtrafik på sträckan är stoppad under räddningsarbetet.

Uppdaterad, kl 22:55:

Det är fortsatt oklart hur många som har befunnit sig i bilen i samband med olyckan, men minst en person ska befinna sig kvar i bilen. Skadeläget är fortsatt oklart. En nedriven kontaktledning gör att polisen ännu inte har kunnat kontrollera bilen.

Det aktuella tåget är ett godståg som ha varit på väg söderut i samband med olyckan som har skett i en bevakad plankorsning med bommar.

Allt tågtrafik är fortsatt stoppad på platsen.

Uppdaterad, kl 00:52:

En person färdades i bilen när olyckan inträffade. Personen, en kvinna i 40-årsåldern, har avlidit av av sina skador och anhöriga är underrättade.

Polisen har inlett ett flertal olika utredningsåtgärder, däribland har den aktuella bilen tagits i beslag, men det är i nuläget för tidigt att säga vad som har föranlett olyckan.

Trafikstoppet på den aktuella sträckan är hävt, men med tanke på den nedrivna kontaktledningen är det oklart när tågen åter kan passera. Vidare frågor om trafikläget hänvisas till Trafikverket.

Mest läst av andra