Gå direkt till de mest lästa händelserna från Polisen

Våldtäkt, försök Polisen söker vittnen till tre händelser som riktar sig mot kvinnor i Gävle under helgen 8-9 juni.

Andersberg, Vinddraget, Kungsbäcksvägen, Högskolan, Lokförargatan, Sätra, Gävle, Gävleborgs län

Polisen söker vittnen till tre händelser som riktar sig mot kvinnor och brotten är försök till våldtäkt alternativt sexuellt ofredande. 

Den första händelsen inträffade lördags morse den 8 juni mellan klockan 02:00-04:30 i Andersberg på Vinddraget. En flicka hade följt med några män till en lägenhet. I lägenheten var männen mycket närgångna mot flickan. Brottet är rubricerat som försök till våldtäkt. 

Polisen söker vittnen som har sett eller hört något kring adresserna vid Vinddraget i Andersberg mellan klockan 02:00-05:00.

____________________________________________________________________________________ 

Den andra händelsen inträffar klockan 02:22 den 8 juni, på Kungsbäcksvägen intill Högskolan.

En man på cykel kommer ikapp målsägaren och tar tag i henne och kränker henne när hon avvisar mannen. Brottet avbryts då en ljus bil passerar på Kungsbäcksvägen och bromsar in när kvinnan skriker. Föraren i bilen samtalar aldrig med kvinnan eller gärningsmannen utan åker vidare.

Brottet rubriceras som försök till våldtäkt alternativt sexuellt ofredande. 

Polisen önskar få in vittnesuppgifter från personer som har varit vid Kungsbäcksvägen mellan klockan 02:00-03:00 lördagen den 8 juni. Föraren i den ljusa bilen som avbryt angreppet mot kvinnan önskar polisen särskilt att komma i kontakt med.

_____________________________________________________________________________________________ 

Det tredje angreppet mot en kvinna inträffade på söndags morgonen den 9 juni klockan 04:15 efter Lokförargatan mot Sätra.

Kvinnan är på väg mot Sätra när en man på cykel kommer ikapp henne och börjar samtala. Kvinnan tilltalar gärningsmannen men efter en kort stund så angriper han kvinnan och slänger henne i marken och sliter i hennes kläder. Mannen avbryter angreppet mot kvinnan när hon skriker och gör motstånd. 

Polisen söker vitten till händelsen efter Lokförargatan mot Sätra mellan klockan 03:30-05:00 söndag den 9 juni. 

Alla händelserna är kränkande och förnedrande för kvinnorna som utsättas för angreppen. Polisen hoppas att det har funnits personer som gjort iakttagelser som kan leda dem till gärningsmännen. Händelserna som inträffade i helgen har inget samband utan är tre separata händelser med flera olika gärningsmän. 

Tips lämnas till polisen på telefon 114 14 eller så skickar man mail till polisen, se bifogad länk.

Mest läst av andra

Rån Ung man rånad, Åkarp.

Burlöv, Skåne län

En 18-årig man blir utsatt för ett rån på Elevvägen av tre gärningsmän som hotar med kniv och tilltv...