Karta som med röd fyrkant ramar in Bed And Breakfast, Visby, Gotlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Olaga intrång Under dagen har tre olika enklare hotell anmält problem med att personer bor hos dem utan att betala.

Bed And Breakfast, Visby, Gotlands län

På ett vandrarhem/bed and breakfast på landsbygden har man sedan en tid tillbaka en gäst som tidigare bott där och betalat för sig, och nu har flyttat tillbaka igen men utan att betala. Nu vill boendet ha hjälp av polis. En patrull åker till platsen och talar med de inblandade. Boendet och gästen har olika uppfattningar om hur överenskommelsen dem emellan egentligen ser ut, men polisen tar upp en anmälan om olaga intrång

Lite senare på dagen ringer ett vandrarhem i Visby polisen och berättar att en rumsnyckel stulits tidigare. Nu har man upptäckt att någon bor i rummet. När patrullen kommer till vandrarhemmet finns ingen person i rummet. Det finns lite skräp i rummet men inga personliga tillhörigheter så en eventuell snyltgäst bedöms ha flyttat ut. En anmälan tas upp om olaga intrång utan misstänkt gärningsman.

Ett tredje snarlikt ärende kommer till polisens kännedom vid 17-tiden. Även detta gäller ett vandrarhem/bed and breakfast inne i Visby. Där har man nyss upptäckt att personer olovandes har bott i tre av rummen och lämnat dessa i ett stökigt tillstånd. De okända personerna finns inte kvarpå platsen och personalen har städat rummen så en anmälan tas upp via PKC (114 14).

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra