Karta som med röd fyrkant ramar in Halmstad, Hallands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Åldringsbrott En kvinna i 90-årsåldern har blivit utsatt för ett bedrägeri och blivit av med kontanter.

Halmstad, Hallands län

Under förmiddagen får en kvinna i centrala Halmstad ett samtal från en man som utger sig för att vara från banken. Han säger att kvinnan har blivit utsatt för ett bedrägeri och att någon har tagit ut pengar från hennes konto. Under samtalet kommer det fram att kvinnan har ett antal tusen i kontanter hemma. Mannen säger att en representant för banken ska komma hem till kvinnan för att säkra kontanterna, så att hon inte ska bli av med ytterligare pengar.

Något senare dyker det upp en spensligt byggd man i vit solhatt med runt brätte, vit tröja, långbyxor alternativt trekvartsbyxor och mörka solglasögon. Mannen får cirka femtusen kronor i kontanter och lämnar den aktuella adressen.

Kvinnan fattar senare misstankar och larmar polis. En patrull åker till kvinnan och genomför initiala utredningsåtgärder, som förhör och dörrknackning. En förundersökning gällande bedrägeri är inledd. Brottet har skett någon gång mellan 09.00-14.00.

Den som har gjort iakttagelser eller har tips, som kan föra utredningen framåt får gärna höra av sig till polisen på 114 14. 

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra