Karta som med röd fyrkant ramar in Halmstad, Hallands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Farligt föremål, misstänkt Larm om misstänkt farligt föremål.

Halmstad, Hallands län

Polisens ledningscentral får in larm om att ett brev med ett vitt pulver har inkommit till Länsstyrelsen i Halmstad. Man misstänker att brevet kan innehålla ett farligt föremål. Polis och räddningstjänst är på plats, polisen bistår räddningstjänsten som leder insatsen. 

Samma typ av larm har inkommit från ett flertal Länsstyrelser i landet under förmiddagen.
Inga kända personskador är anmälda. Det pågår insatser i flera regioner. 

Uppdatering kl 12:50 Minst arton länsstyrelser har fått någon form av pulver hittills. Vi har inga uppgifter om vad det rör sig om för ämne. Inga kända personskador är anmälda. Det pågår insatser i flera regioner, polisens nationella bombskydd biträder i vissa fall med sin kompetens inom CBRNE (farliga ämnen). Brottet är inte rubricerat ännu. Vi har ingen uppfattning om motivet i nuläget, utan det får fortsatt utredning visa. Polisen bistår räddningstjänsten på platserna.

Uppdatering kl 14:42 Innehållet har bedömts som ofarligt. Polisen i Halland har upprättat en anmälan om grovt hot mot tjänsteman. Brevet är taget i beslag. Ingen misstänkt i nuläget.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra