Karta som med röd fyrkant ramar in Varberg, Kardanvägen, Hedin Bil, Falkenberg, Svenljunga, Halmstad, Brogatan, Halland, Hallands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning kväll och natt Ledningscentralen har behandlat 386 händelser under kvällen/ natten. Nedan kommer ett axplock av dessa. Dagens presstalesman heter Christer Fuxborg.

Varberg, Kardanvägen, Hedin Bil, Falkenberg, Svenljunga, Halmstad, Brogatan, Halland, Hallands län

21.44 Varberg, inbrottsstöld på Kardanvägen.

Larmet går till Hedin Bil varför väktare samt polis larmas till platsen. Man kan konstatera att en dörr är uppbruten samt att man kommit över ett skåp där man förvarar bensinkort som tillhör firman. Ingen person är kvar då polis och väktare kommer dit, en anmälan skrivs.

 

22.31 Falkenberg, drograttfylleri, grov vårdslöshet i trafik m.m.

En patrull försöker stoppa och kontrollera en bilist på vägen mot Svenljunga men denne gör inga som helst tecken på att vilja stanna. Patrullen får beslut om spikmatta för att om möjligt få stopp på den flyende bilen. Efter en stund stannar föraren bilen och springer till skogs varpå en hundpolis påbörjar spårning från bilen. Efter en stunds spårande kan patrullen lokalisera den flyende föraren uppe i ett träd. Mannen som är i 20 års åldern visar sig även vara efterlyst för vård samt att han visar tydliga tecken på drogpåverkan. Man hittar även en kniv på honom varför denna tas i beslag samt att han saknar körkort. Han får följa med patrullen för provtagning samt för vidare utredning.

 

03.20 Halmstad, grov rån på Brogatan.

En person blir rånad i sitt hem på diverse värdeföremål så som en dator samt ett bankomatkort. När polisen kommer till platsen kan de se en person sitta på huk intill en bil där anmälaren bor. Personen kontrolleras men till en början inte sättas i samband med händelsen. Vid senare kontroll hittar man en del av anmälarens saker under bilen varför man nu börjar leta efter mannen som tidigare hade kontrollerats. Man hittar på mannen som nu är tillsammans med ytterligare en person. Efter att anmälaren har pekat ut personerna grips mannen och den andra personen får följa med för förhör. Man får även beslut om husrannsakan i den gripnes bostad och där hittar man datorn som anmälaren tidigare blivit av med. Tekniker kommer att söka igenom anmälarens bostad för att säkra bevis för den inledda förundersökningen.

Polisen Halland

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra